Werkwijze

Bij bruidsfotografie

Ga je trouwen? Dan wil je natuurlijk prachtige foto’s om voor altijd een mooie herinnering te houden aan deze speciale dag. Die maak ik graag voor je waarbij alles draait om de beleving en emoties van jullie als bruidspaar en die van je gasten. Hieronder meer over mijn fotografiestijl met voorbeelden van verschillende bruiloften die ik heb mogen fotograferen. In mijn portfolio vind je meer werk.

Voor de bruiloft

Van tevoren maak ik graag persoonlijk of online kennis met jullie om te weten hoe jullie dag eruit ziet en wie jullie zijn. Wat is de locatie, hoe ziet jullie programma eruit, wat vinden jullie belangrijk als het gaat om de fotografie. Graag denk ik hierin met jullie mee. Ook mag je mijn demo trouwalbums bekijken en krijg je een goed beeld van mijn werk en werkwijze. Fijn als we een klik hebben!

Tijdens de bruiloft

Een goede huwelijksfotograaf valt niet op. Ik ben dan ook zo subtiel mogelijk aanwezig. Maar sommige momenten vragen om wat meer aanwezigheid van de fotograaf. Uit ervaring weet ik wanneer ik een stapje naar voren moet zetten en wanneer ik juist iets op de achtergrond ben zonder de belangrijke momenten te missen. Ik fotografeer vooral de spontane momenten maar daar waar nodig is zal ik ook het een en ander in goede banen leiden. Denk bijvoorbeeld aan de first look en die toffe groepsfoto met 50 man. Ik heb ook oog voor detail en vind die dan ook erg belangrijk. Vaak zit er veel liefde in een boeket, veel zorg in een prachtige jurk of trouwpak en is de taart een kunstwerk. Deze details maken de dag extra feestelijk en mogen natuurlijk niet ontbreken in het trouwalbum.

Taart, diner en feest

En dan, als alle officiële momenen zijn geweest is het tijd voor ontspanning en ontlading. De taart wordt aangesneden en nu is het tijd om lekker met je gasten te proosten en te genieten van de rest van de dag. Voor mij betekent dat lekker inmengen tussen de gasten en leuke foto’s maken. Zeker een aanrader om ook foto’s te hebben van het feest.

Na de bruiloft

Ik hoor altijd van al mijn bruidsparen dat ze niet kunnen wachten om de foto’s te zien. Begrijpelijk! Dus zorg ik kort na de bruiloft voor een mooie, uitgebreide preview met de hoogtepunten van de dag. Drie weken na de bruiloft (ongeveer) krijg je alle mooie foto’s via een handige online gallery waar alleen jullie toegang tot hebben.

We are so happy with the photo’s made by Ingrid! She is a keen professional, super responsive to all our requests and wishes, and has a good eye for catching those special stolen moments. Would strongly recommend her services!!

Renske de Lange